Košarica

Olival Novosti

NOVO: Upoznajte Olival Professional serume za lice

Rutinu njege od sad možete obogatiti najnovijom inovacijom iz Olivala. Otkrijte što sve vašoj koži nude Vitaminski serum C, Peptidni serum P i Vitaminski serum R²!

I koža obožava vitamine

Koncentrirane formulacije pune hranjivih sastojaka i moćne aktivne tvari glavna su prednost novih seruma koji su usmjereni na specifične potrebe kože.  Predstavljaju dodatan i važan korak u njezi koji vaš ten oslobađa mrljica, dubokih bora, neujednačene teksture i beživotnog, pomalo umornog izgleda. Glavne zvijezde najnovije serumske njege upravo su ono što vaša koža najviše voli i treba– hijaluronska kiselina, vitamin C, retinol, resveratrol i peptidi uz koje postaje vidno sjajnija, zategnutija i zdrava.

 

Vitaminski serum C

 

Razbudite umornu kožu uz Vitaminski serum C

Kad je u pitanju borba protiv ubrzanog starenja i oštećenja kože, vitamin C jedan je od najsnažnijih, a ujedno sigurnih sastojaka u kozmetologiji. Smanjuje oksidativni stres, umanjuje utjecaj vanjskih čimbenika kao što su zagađenje zraka i duhanski dim, a kožu oslobađa vidljivih nepravilnosti. Vitaminski serum C kompleks je čak 10% estera vitamina C koji je stabilan i otporan na oksidaciju. Visok postotak hijaluronske kiseline zadužen je za vraćanje prijeko potrebne vlage u dublje slojeve kože, čime joj se vraća i punoća te zategnutost, a formulacija je zaokružena MSM-om i aloe verom, koji pojačavaju antioksidacijski učinak vitamina C te dodatno njeguju kožu.

Vitaminski serum C prava je ''bomba'' visokokvalitetnih, probranih sastojaka koji ciljano djeluju na nepravilnosti i vidno osvježavaju kožu. Pravi je izbor za pomalo beživotnu, umornu kožu kojoj nedostaje i vlage i sjaja, neovisno o njezinom tipu. Može se koristiti jednom ili dvaput dnevno, uvijek nakon čišćenja lica i prije kreme za njegu. Visoka koncentracija vitamina C, koji se postupno otpušta u kožu i djeluje produženo, efikasno ublažava i vidljivost hiperpigmentacije, mrljica od sunca ili akni. Idealan je kao povremena osvježavajuća ''kura'' koja će zaokružiti vašu rutinu njege i probuditi blistavost lica.

Vitaminski serum R²

Potaknite obnovu kolagena uz Vitaminski serum R²

Djelovanje na kvadrat – tako možemo opisati Vitaminskog seruma R² čije su aktivne tvari, uz hijaluronsku kiselinu, retinol i resveratrol. Dok se o izrazitoj učinkovitosti retinola u ubrzavanju obnove stanica i sinteze kolagena već dovoljno zna, vrijeme resveratrola tek dolazi. Zasluženo, jer aktivna tvar izolirana iz crnog vina čini jedan od top sastojaka protiv ubrzanog i preuranjenog starenja kože. Resveratrol je specifičan po tome što aktivira sirtuine, takozvane proteinske molekule dugovječnosti, što koži omogućava dugotrajniji zdraviji izgled. Potiče obnovu strukture kože, vlaži je te djeluje protuupalno i smirujuće.

Vitaminski serum R² izvrsno će njegovati kožu na kojoj se naziru prve borice i fine linije - naročito problematičnu kožu mješovitog tipa sklonu crvenilu te pojavi nepravilnosti u vidu neujednačene teksture i akni. U kombinaciji s kremom, odlična je nadopuna uobičajenoj njezi lica. Zbog sadržanog retinola u koncentraciji od 0,1%, ovaj se serum primjenjuje isključivo u večernjoj njezi lica, dok ga u slučaju trudnoće ili planiranja začeća nije preporučljivo koristiti. Vitaminski serum R² može se kombinirati i s Vitaminskim serumom C, koji se u tom slučaju koristi ujutro. Po nanošenju svakog od seruma (C ujutro, R² uvečer) njegu valja završiti kremom.

 

Peptidni serum P

 

Smanjite dubinu bora uz Peptidni serum P

Ako tražite proizvod koji će učiniti očigledne pozitivne pomake na koži s vidljivim znakovima starenja, odaberite Peptidni serum P. Izuzetno bogat peptidima, aminokiselinama koje učinkovito umnožavaju stanice kolagena, ovaj serum, uz nanošenje dvaput dnevno, pokazuje izvrsne rezultate čak i na vrlo zreloj koži. Aktivne tvari u ovom serumu posebne su peptidne kompozicije Matrixyl™ 3000 and Matrixyl™ synthe'6™, nastale u Francuskoj, a njihova je učinkovitost dokazana ispitivanjima. Studije učinka tijekom 2 mjeseca kontinuirane upotrebe potvrdile su smanjenje dubine bora od 30 do 100% u odnosu na placebo efekt!

Moćan serum bogat peptidima i hijaluronskom kiselinom dobro je nanositi ujutro i uvečer, na očišćenu kožu, a potom njegu nastaviti bogatijom kremom po izboru. 

Nove Olival Professional serume pronađite u Olival web trgovini

Pravila nagradnog natječaja "Osvoji Olival Čarobni zlatni set"

Članak 1. Tvrtka i sjedište priređivača

Priređivač nagradnog natječaja je Olival d.o.o., Susedsko polje 55, 10090 Zagreb, OIB: 82376582315.

Članak 2. Naziv, vrijeme i mjesto održavanja

Naziv nagradnog natječaja je "Osvoji Olival Čarobni zlatni set". Nagradni natječaj tvrtke Olival d.o.o. odvija se od 14. do 21. studenog 2018. zaključno s 20 sati na području Republike Hrvatske.

Nagradni će se natječaj održavati na Instagram stranici Olival Cosmetics (olival_cosmetics).

Članak 3. Svrha nagradnog natječaja

Svrha nagradnog natječaja je jačanje povezanosti s korisnicima u svrhu promidžbe branda.

Članak 4. Uvjeti za sudjelovanje 

U nagradnom natječaju iz članka 2. pravo sudjelovanja imaju svi građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj stariji od 18 godina, osim djelatnika Olival d.o.o. i povezanih društava te članova njihove uže obitelji.

U obzir se neće uzeti igrači koji su u protekla 3 mjeseca osvojili nagradu na nekom od natječaja na društvenim mrežama Olival Cosmetics. 

Članak 5. Način sudjelovanja 

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je na vlastitoj Instagram stranici objaviti isključivo autorski "shelfie", odnosno fotografiju police na kojoj se nalaze omiljeni Olival proizvodi, pod uvjetima korištenja koje definira Instagram i na koje je svaki korisnik pristao prilikom otvaranja Instagram profila.

Uz fotografiju je potrebno objaviti i opis zašto su baš ti proizvodi omiljeni u rutini njege, a objavu označiti hashtagovima #olivalcosmetics i #volimolival. 

Jedna osoba može sudjelovati objavom neograničenog broja fotografija koje ne smiju biti starije od datuma početka natječaja, odnosno 14. studenog 2018. Za vrijeme trajanja natječaja Instagram profil mora biti javno dostupan.

Članak 6. Uvjeti u slučaju nepridržavanja pravila

Priređivač zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike natječaja te izuzeti njihove prijave na natječaj u sljedećim slučajevima:

  • ako sudionik prekrši ova pravila
  • ako se objava ne pridržava teme natječaja
  • ako je objava uvredljivog ili vulgarnog sadržaja
  • ako se autor komentara prema drugima odnosi s omalovažavanjem, vrijeđajući tuđa vjerska, politička i osobna uvjerenja
  • ako se krše tuđa autorska prava
  • ako se krši Instagram 'Terms of use'

Članak 7. Nagradni fond

Nagradni fond uključuje 2 (dva) Olival Čarobna zlatna seta, od kojih svaki sadrži Čarobni piling gel i Čarobno suho ulje.

Nagradni fond čine isključivo paketi s navedenim proizvodima. Dobitnici ih ne mogu zamijeniti za novac, proizvode ili usluge koji nisu navedeni u nagradnom fondu.

Članak 8. Odabir dobitnika nagrade i kontrola odabira

Odabir dobitnika 2 paketa obavit će u sjedištu tvrtke Olival d.o.o. u Zagrebu od strane žirija. Od pristiglih odgovora, žiri će odabrati 2 (dva) dobitnika, od koji svaki osvaja po 1 (jedan) paket. Kriteriji su kreativnost i originalnost, a obavezno će se provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti iz članka 4. i 5. ovih pravila.

Članak 9. Objava rezultata i dobitnika

Dobitnici Olival natječaja bit će proglašeni u komentarima na pobjedničke objave te na web stranici Olivala, u rubrici Novosti (www.olival.hr).

Članak 10. Način i rok preuzimanja nagrada

Dobitnici su dužni javiti se organizatoru direktnom porukom na Instagram stranicu Olival Cosmetics sa svojim kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona i adresa za slanje paketa), najkasnije do srijede 28. studenog u 10 sati. U slučaju da se ne jave, organizator zadržava pravo odabira novih dobitnika.

Članak 11. Način upoznavanja sudionika s pravilima 

Način sudjelovanja u nagradnom natječaju oglašava se od 14. studenog 2018. godine na društvenim mrežama Olival Cosmetics.

Članak 12. Rješavanje spora

U slučaju spora između priređivača i sudionika nagradnog natječaja nadležan je sud u Zagrebu.

Članak 13. Suglasnost s pravilima

Svi sudionici nagradnog natječaja suglasni su s pravilima nagradnog natječaja, a suglasni su i s Pravilima zaštite privatnosti, prema kojima se osobni podaci sudionika koriste isključivo u svrhu realiziranja nagradnog natječaja.

Članak 14. Mogućnost prekida nagradnog natječaja

Nagradni natječaj može se prekinuti jedino u slučaju više sile. Priređivač natječaja pridržava pravo promjene ovih pravila ako se za to ukaže potreba, a pritom nije obavezan objaviti njihovu promjenu. Pravila se mogu promijeniti u bilo kojem trenutku tijekom i nakon nagradnog natječaja.

 

Zagreb, 14. studenog 2018.

Olival d.o.o. Susedsko polje 55, 10090 Zagreb

 

Dobitnice Instagram nagradnog natječaja: 

1. Aleksandra Dolišnji (@aleksandrasbeautyandlifestyle)

2. Martina Carek (@martinacarek)

 

NOVO: Prirodna kozmetika za djecu i mlade

Iz naše kozmetičke kuhinje u vašu kupaonicu stižu Kupanac, Tuširanac, Mazanac, Raščešljanac i Malac!

Na djeci i mladima svijet ostaje i zato im posvećujemo cijelu liniju prirodne kozmetike. Za njih smo stvorili čak 5 novih proizvoda mirisnih i nježnih tekstura. Koristili smo isključivo kvalitetne, njegujuće i neškodljive sastojke koji nisu testirani na životinjama.

1. Vrijeme je za Kupanac

Šampon i regenerator 2u1 posebno je prilagođen osjetljivom dječjem vlasištu i nježnim vlasima kose. Blag je prema koži i nježan prema očima pa ne izaziva peckanje ni suze mališana. Kupanac ne sadrži tenzid SLS koji isušuje kožu. U njemu se kriju 'samo' hranjivi proteini pšenice koji olakšavaju raščešljavanje, ali i ekstrakt kamilice, aloe vera i njegujući pantenol.

2. Ajmo, Tuširanac

Gel i kupka za tuširanje nježne je formule i ugodnog mirisa. Dobro se pjeni, a lako i brzo ispire pa će Tuširanac oduševiti i najnestrpljiviju djecu. Osjetljivu kožu njeguje svojim posebnim prirodnim sastavom u kojem nema tenzida SLS-a, već samo ekstrakta lavande i aloe vere.

3. Slijedi Mazanac

Mlijeko za tijelo lagane je, sjajne teksture koja se brzo upija i ne masti kožu. Mlijeko smo obogatili prirodnim hranjivim uljem marelice i pantenolom koji učinkovito obnavljaju lipide, a osjetljivu kožu djece i mladih umiruju, vraćajući joj potrebnu vlažnost i ravnotežu.

4. Dođi na Raščešljanac

Sprej za raščešljavanje naročito je koristan kod duže i bujnije kose koja se petlja nakon pranja. Može se nanositi na suhu i na mokru kosu, a pritom je ne otežava i ne masti. Sadrži proteine pšenice koji obnavljaju i njeguju vlasište i vlasi.

5. Od glave do pete, Malac

Bogata univerzalna hidratantna krema lako se razmazuje i još brže upija, a pritom njeguje dječju kožu i obnavlja hidrolipidnu barijeru. Učinkovito ublažava iritacije izazvane vjetrom i hladnoćom, pa se može koristiti za zaštitu lica i ruku.

Sve proizvode iz nove linije za djecu i mlade možete pronaći u našoj web trgovini na www.olival.hr!

Pigmentacijske mrlje postaju stvar prošlosti

Koža pamti svako naše sunčanje, uzimanje lijekova i kontraceptiva, ali i hormonalne promjene u trudnoći i menopauzi. Izlaganje svim tim utjecajima, pa čak i svakodnevnom stresu, naša nam koža vraća u obliku tamnijih i svijetlijih mrlja na koži lica, ruku ili tijela.

Zbog toga smo osmislili inovativan Olival serum za hiperpigmentaciju. Njime se vidljivost navedenih mrlja prirodno ublažuje, a koži pruža vrhunska njega.

Snaga prirodnih ulja u borbi protiv mrlja

Uobičajeni tretmani uklanjanja pojačane pigmentacije ili hiperpigmentacije nude određena poboljšanja u teksturi i izgledu kože. Ipak, zbog određenih se sastojaka, koji ponekad utječu na pojačanu osjetljivost, njihova primjena najčešće preporučuje u jesen i zimu.

Imajući to u vidu, aktivne tvari koje efikasno djeluju na pojačano stvaranje melanina u koži, pronašli smo u prirodnim, hranjivim sastojcima. Olival serum za hiperpigmentaciju temelji se na bogatstvu nekoliko ulja različite namjene i sinergijskog djelovanja, koja se mogu koristiti tijekom cijele godine.

Hranjiva ulja šafranike i stabla candeie tako su prepuna prirodnog alfa bisabolola, koji učinkovito i dokazano djeluje na smanjeno stvaranje melanina. Ulje makadamije pridonosi brzoj i snažnoj apsorpciji i njeguje sve tipove kože, dok ulje čileanske maline štiti kožu od utjecaja sunčevih zraka te djeluje protuupalno. Bazu Olival seruma za hiperpigmentaciju čini brzoupijajuće suho ulje koje kožu dodatno hrani, ali ne masti.

Dokazano djelovanje na svim tipovima kože

Olival serum za hiperpigmentaciju uspješno smanjuje vidljivost raznih hiperpigmentacijskih mrlja, od tamnih i staračkih pjega do mrlja nastalih kao posljedica ožiljka. Testiranjem je dokazano kako korištenjem proizvoda već u 4 tjedna dolazi do značajnog smanjenja veličine i intenziteta boje samih mrlja, a postignuto se poboljšanje zadržava i nakon prestanka korištenja proizvoda.

Zbog hranjive i svilenkaste teksture te brzog upijanja, Olival serum za hiperpigmentaciju je pogodan za sve tipove i stanja kože. Možete ga koristiti samostalno ili ga uvrstiti kao dodatan korak u svoju svakodnevnu rutinu njege kože. 

 

Više o serumu za hiperpigmentaciju saznajte ovdje.

Kako se pripremiti za bezbrižno uživanje u suncu?

Ispravna zaštita kože od sunca mora biti na prvom mjestu

Uživanje u ljetu i sunčanim danima vrlo lako može izgubiti notu bezbrižnosti ako dođe do crvenila kože uslijed neopreznog izlaganja suncu ili neadekvatne zaštite. Zaštita kože od štetnih sunčevih zraka neupitna je, ali osim za vrijeme odmora i direktnog izlaganja sunčevim zrakama, potrebno je na kožu misliti i ranije, već za vrijeme prvih toplih dana, izlažući kožu suncu postepeno i uz adekvatnu zaštitu.

Olival SunStick SPF 50 namijenjen je zaštiti kože lica, ujedno i najizloženijeg dijela tijela.Izuzetno je praktičan za sva godišnja doba te kod pripreme kože lica na prve jače zrake sunca. Idealan je pratitelj kod različitih sportskih  aktivnosti kao što je  plivanje, biciklizam, planinarenje i skijanje, kada je lice najviše izloženo suncu. Jedan je od rijetkih proizvoda pogodan za zaštitu tetovaža ili sličnih dijelova kože koji traže posebnu njegu i pažnju.

Pčelinji vosak, lanolin, maslinovo ulje i kakao maslac baza su Olival SunSticka koji uz visoku zaštitu  koži pruža dubinsku hidrataciju, hrani ju i regenerira. Ima  teksturu koja ostavlja zaštitni sloj na koži, sprječavajući isušivanje, štiti ju od vjetra i morske vode.

Vrlo visoka zaštita SPF 50 postignuta je kombinacijom UV-A i UV-B filtera u masno-voštanoj podlozi.  Formula je obogaćena i anorganskim filterom Titan dioksidom, vrlo finih i transparentnih čestica te je vodootporna.

Oblik sticka izuzetno je praktičan za putovanja i svakodnevnu zaštitu lica u različitim prilikama. Jednostavno se nanosi na lice i odlično štiti kožu od snažnih sunčevih zraka, pogotovo ako je nepripremljena ili nema podlogu. Dermatološki je testiran, prikladan i za najosjetljiviju dječju kožu.