Košarica

Često postavljana pitanja

1. Zašto CC krema nema uvijek istu nijansu?

Nijansa CC kreme na prvi pogled može izazvati dojam da se radi o različitoj boji zbog korištenja prirodnih ulja u samom INCI-u. Tako da, kada se krema istisne iz pumpice, može doći do drugačije nijanse od prethodne. Međutim, kada se razmaže po licu, krema nakon sušenja ostavlja istu nijansu kao što je bila i prethodna kupljena krema.

2. Koje su prednosti prirodne kozmetike?

Kod prirodne kozmetike sastojci su 100% prirodni, dugoročno ima bolji utjecaj na kožu, ne zagađuje okoliš, nije testirana na životinjama i većina je sastojaka jestiva.

3. Je li potrebno zaštititi kožu sa zaštitnim faktorom prije korištenja ulja/pekmeza za ubrzano tamnjenje?

Prije korištenja proizvoda za ubrzano tamnjenje preporučujemo zaštititi kožu na nekoliko dana sa zaštitnim faktorom, pogotovo ako imate svjetliju put.

4. Od koje je dobi preporučeno koristiti kreme za lice iz linije Smilje?

Preporučujemo da već od prvog korištenja krema za njegu kože lica krenete s kremama za lice iz linije Smilje. Najbolja učinkovitost postiže se redovitom uporabom, nakon nekog vremena koža postane glatka, zategnutija, rjeđe dolazi do nepravilnosti u vidu proširenih pora ili crvenila.

5. Smiju li se Olival namjenski ili farmaceutski gelovi koristiti za vrijeme trajanja trudnoće?

Gelovi se mogu koristiti za vrijeme trajanja trudnoće i neće izazvati nuspojave.

6. Mogu li djeca ispod deset godina koristiti deo kreme za neutralizaciju mirisa znojenjem?

Djeca ispod dobne granice od deset godina mogu koristiti deo kreme, zapravo bi ih i preporučili s obzirom na to da u sastavu nemaju paraben, aluminij, umjetne boje i miris.

7. Može li se Zlatno ulje smilja koristiti na koži sklonoj aknama?

Zlatno ulje Smilja prvenstveno dubinski vlaži njeguje kožu, a eterično ulje smilja potiče obnavljanje i sprječava nastajanje bora, stoga ga ne bismo preporučili koži lica koja je sklona aknama.

8. Gdje Olival kupuje sirovine za svoje proizvode?

Većinu sirovina kupujemo u Hrvatskoj, naravno, ono što je moguće, jer nam je u cilju poticati hrvatske dobavljače. Sirovine koje se ne mogu kupiti kod nas, kupujemo iz svih dijelova Europe, a i šire.

9. Mogu li Natural defense sprejevi djelotvorno zaštiti kožu od krpelja ili su samo za zaštitu od komaraca?

Natural defense sprejevi prvenstveno su namijenjeni zaštiti od ugriza komaraca, a pogotovo od tigrastih komaraca. Isto tako imaju sposobnost zaštite od opasnih krpelja.

10. Koliko dugo djeluje zaštita Natural defense od komaraca?

Trajanje zaštite od ugriza komaraca je dva sata, tako da ako ste i dalje na otvorenom ili na prostoru gdje ima komaraca, potrebno je ponoviti zaštitu nakon proteka vremena koje garantira zaštitu.