Istraži Routeen za prvu rutinu njege tinejdžerske kože

Istraži Routeen za prvu rutinu njege tinejdžerske kože

Pubertet nosi prve značajnije promjene na koži i ona počinje zahtijevati njegu, no prilagođenu uzrastu. Kako znati kad je vrijeme za prvu rutinu? Kad se koža krene pojačano mastiti, a prisutno je i izraženije znojenje. Kad dolazi do začepljenja pora, pojave sitnih prištića, ali i komedona po čelu i u konačnici, akni. U toj fazi potreban je savjet dermatologa, no kako bi se nepravilnosti pokušale čim više ublažiti i prevenirati, tu je svakodnevna rutina. I baš zato nastao je Routeen.

Četiri proizvoda za ključne korake

Već je dobro poznato kako dobru njegu kože čine nježno čišćenje, svakodnevna hidratacija, povremena ciljana eksfolijacija i SPF. Routeen donosi set temeljnih proizvoda u vidu gel-čistača, tretmanskog seruma protiv nepravilnosti i dvije različite kreme za različite potrebe i preferencije.

Routeen reFRESH Gel Face Cleanser blagi je gel za čišćenje svih tipova kože koji uklanja šminku, SPF i nakupljeni sebum. Pjeni se i pritom ne isušuje kožu, već je njeguje bogatstvom sastojaka kao što su ektoin za balans razina hidratacije, pantenol za poticanje obnavljanja, ekstrakt divlje borovnice za adstrigentni učinak (optičko sužavanje pora) i ekstrakt rooibosa za umirivanje kože. Ovaj gel odlikuje ugodan voćni miris smokve i nara.

I teksture, i mirisi, i učinci

Nakon čišćenja slijedi serum, i to Routeen reSTART BHA Face Serum sa 2% salicilne kiseline, ekstraktom sladića i MSM-om. Ovaj minimalistički tretmanski serum tinejdžerskoj koži pruža točno ono što joj treba - pomaže pročistiti pore i održati kožu zaglađenom i zdravog sjaja. Pogodan je za mješovitu i masnu kožu sklonu začepljenju pora. Visoki postotak salicilne kiseline regulira lučenje sebuma i drži vidljivost pora "pod kontrolom", MSM djeluje kao svojevrsna podrška njezi kože sklone aknama, dok ekstrakti sladića i hamamelisa pomažu ublažiti mrljice, umiriti kožu i djelovati na optičko sužavanje pora. Važno je napomenuti kako se serum može koristiti ovisno o potrebama kože – od nekoliko puta tjedno do svaku večer, uz obilje hidratacije i SPF ujutro.

Hidratacija za kraj – i to uz Routeen deLIGHT Gel Face Cream i Routeen rePLUMP Silky Face Cream! Routeen deLIGHT Gel Face Cream lagana je krema u tipu prozračnog gela potpuno bezuljne formulacije. Obogaćena je beta-glukanom za dubinsku hidrataciju, pantenolom za poticanje obnavljanja, ekstraktima kaktusa opuncije protiv nepravilnosti i zelenog čaja za antioksidativni učinak. Idealna je za sve tipove kože, posebice mješovitu i masnu kožu kojoj su potrebne vrlo lagane teksture proizvoda, ali i beskompromisna hidratacija. Baš kao i gel, oduševit će voćnim mirisom smokve i nara. 

Routeen rePLUMP Silky Face Cream klasičnija je krema svilenkaste teksture, no od drugih krema je razlikuje sastav nižeg komedogenog potencijala, budući da ne sadrži vrlo hranjiva ulja i maslace. U njoj se nalaze niacinamid za balans lučenja sebuma i hidrataciju, vitamin E za antioksidativni efekt i ekstrakti slatke naranče i jabuke za revitalizaciju i ovlaživanje. Svidjet će se svim tipovima kože, posebice u slučaju stanja dehidracije. Ugodnog je mirisa naranče.  

Nikad nije kasno za prvu rutinu

Dok se čeka Routeen SPF, svakako predlažemo Professional fluid za lice SPF 50 za pouzdanu zaštitu u svim prilikama. I ništa manje bitno - iako je Routeen osmišljen za tinejdžersku kožu, ova se kolekcija s lakoćom može uklopiti i u pomalo "zrelije" rutine. Veganski proizvodi zanimljivih tekstura, osvježavajućih mirisa, obogaćeni vrijednim botaničkim ekstraktima i pouzdanim aktivnim sastojcima dostupni su u Olival webshopu i uskoro u svim drogerijama.  

Natrag na blog