Kako započeti njegu muške kože

Kako započeti njegu muške kože

Razlika između kože muškaraca i žena zapravo je manja nego što mislimo. Muška koža može biti deblja, otpornija i sklonija mašćenju, no takav tip kože nije rezerviran samo za jedan spol. Isto vrijedi i za osjetljivu kožu sklonu iritacijama. U ovom blog članku podijelit ćemo najvažnije stavke koje će olakšati njegu muške kože, kao i odabir prvih ključnih kozmetičkih proizvoda.

Sapun je out, namjenski čistač je in

Vrijeme običnih sapuna u njezi kože lica je završeno (barem se nadamo). Osim što izuzetno isušuju, sapuni imaju i visoki (alkalni) pH zbog čega dugoročno remete prirodnu ravnotežu kože, čineći je osjetljivijom. O tomu zašto sapun nije idealan odabir za svakodnevno čišćenje pisali smo ovdje. Odabir čistača može biti vrlo jednostavan i još praktičniji jer se ne mora mijenjati svako malo. Većini će biti dovoljan gel za umivanje kao što je Amino gel ili Micelarni gel Smilje. U slučaju jakog mašćenja, začepljenih pora, komedona i nošenja SPF-a koji se mora adekvatno i ukloniti, odličan je potez uvrstiti uljni čistač poput Mikroemulzije koji će sve te slojeve otopiti, a zatim u dodiru s vodom emulzificirati i potpuno se isprati. Rezultat nije masna, već potpuno čista, nježna i njegovana koža spremna za ostatak njege.

Neka BHA kiseline rade za tebe

Salicilna kiselina vrijedan je aktivni sastojak u njezi muške kože. Osim što dubinski pročišćava pore i omekšava kožu, ona djeluje i protuupalno, što je izrazito poželjno u slučaju uraslih dlaka kod brijanja i akni. Dovoljno je jednom tjedno izdvojiti 2 do 3 dodatne minute u rutini i "uposliti" Mikroeksfolijant. Ovaj piling u obliku praha umiješa se s vodom, zatim umasirava na vlažnu kožu, ostavi minutu da djeluje pa ispire. Nakon njega slijedi hidratacija, a zaštita od sunca je obavezna budući da je koža nakon ovakvog tipa eksfolijacije generalno osjetljivija.

Kako započeti njegu muške kože

Svatko treba imati svoju malu noćnu njegu

Idealna namjenska krema trebala bi zadovoljiti nekoliko kriterija. Prvenstveno, morala bi imati dobar omjer humektansa i emolijensa, odnosno vlažnosti i njegujućih, hranjivih komponenti. Također, poželjno je da sadrži umirujuće sastojke kao što su CM Naringenin Chalcone, madecassoside ili ekstrakt biljke Centella asiatica. Koža sklona crvenilu ili iritaciji nakon brijanja imat će izuzetne koristi i od nježnih, laganih teksturi krema koje se brzo upijaju, nisu "teške" na koži i ne sadrže dodani alkohol ili parfeme koji mogu potaknuti dodatnu iritaciju.

Amino aktivator CM tretmanska je krema koja gotovo pa spaja serumsko djelovanje i klasičnu njegu i zaštitu. Vrijedna formula bogata aktivnim sastojcima pomoći će ublažiti crvenilo, iritaciju i doprinijeti uravnoteženijoj, sjajnijoj koži mladenačkog izgleda. Koristi se uvečer i prema potrebi.

Ako je koža sklona jakom lučenju sebuma i prištićima, odgovarat će joj lagana tekstura i ciljano djelovanje. Matirajući fluid Smilje ublažit će pojavu nepravilnosti i pomoći zagladiti teksturu, a time doprinijeti ujednačenosti tena. Dodatni plus je taj što ovaj fluid nosi NATRUE oznaku certificiranosti prirodne kozmetike što označava visoku kvalitetu prirodnih sastojaka i same formulacije.

Zaštita od sunca kao svakodnevna dnevna krema

Baš kao što je prošlo vrijeme običnih sapuna u čišćenju kože, odzvonilo je i teškim bijelim kremama za zaštitu od sunca. SPF-ovi su danas mnogo laganiji, prozračniji, bez bijelog traga i obogaćeni aktivnim sastojcima kao što su niacinamid i koenzim Q10 za dodatnu njegu. Baš iz tog razloga, kvalitetan SPF u potpunosti će zamijeniti dnevnu kremu. Ujutro je dovoljno umiti kožu vodom uz malo gela, a zatim nanijeti Professional fluid za lice SPF 30. Ne zaboravite, ako nosite SPF, uvečer je potrebno posvetiti nešto veću pažnju čišćenju – i tu će dobro doći onaj prethodno spomenuti uljni čištač. Važno je napomenuti kako kozmetika nije rezervirana samo za žene, pogotovo ne ona poput Professional kolekcije kreirane za zahtjevnu kožu s najrazličitijim potrebama. 

Natrag na blog