Kako odabrati prirodnu kremu za lice (prema tipu kože)

Kako odabrati prirodnu kremu za lice (prema tipu kože)

Hidratacija je ključna, a pravilan odabir kreme prema individualnim potrebama uvelike može doprinijeti ugodnom, svilenkastom osjećaju zdrave kože normalnog sjaja i bez osjećaja zatezanja.

Suha koža, osim hidratacije, treba i nadomjestak masnoće koja se postiže lipidima i emolijensima, dok dehidriranoj koži treba (gotovo isključivo) vlaga. Upravo kod odabira idealne kreme iz certificirano prirodne kolekcije Smilje zna doći do nedoumica, zato smo odlučili olakšati odabir.

I masna koža treba hidrataciju

Matirajući fluid Smilje idealan je odabir za sve one koji imaju mješovitu do masnu problematičnu kožu sklonu prištićima, formiranju akni i zatvorenim komedonima. Ova krema zbog svoje lagane teksture neće ostaviti masni trag i brzo će se upiti, a njezini sastojci djelovat će na navedene poteškoće.

Ekstrakt timijana u kremi i njegove glavne komponente, timol i karvakrol, zaslužne su za aktivno protuupalno i antimikrobno djelovanje. Zajedno s uljem kameline, izuzetno bogato alfa-linolenskom kiselinom i linolnom kiselinom, ciljano se ublažavaju i preveniraju nepravilnosti. Dugotrajnim korištenjem Matirajući fluid djelovat će na regulaciju sebuma i spriječiti učestalo mašćenje.

Mješovita koža treba pažljivu njegu

Regenerativna krema Smilje osmišljena je kako bi mješovitoj koži dala najbolje od oba svijeta – bogatu hidrataciju i njegu uz laganu brzoupijajuću teksturu. Umirujući učinak i djelovanje na laganije nepravilnosti pružaju pažljivo birani sastojci poput eteričnog ulja smilja, ulja makadamije, noćurka, nevena i ekstrakta gospine trave koji kožu dubinski hrane, vlaže i njeguju.  

Ekstra hidratacija za normalnu kožu

Ekstra hidratantna krema Smilje dugogodišnji je bestseller upravo zato što pruža svu potrebnu hidrataciju i za sobom ostavlja svilenkastu kožu meku na dodir. Hranjive je teksture bazirane na prirodnoj sinergiji eteričnog ulja smilja, ulja jojobe, pšeničnih klica i ekstrakata mrkve i matičnjaka, za dugotrajan osjećaj nahranjenosti i hidratiziranosti. Idealna je za kožu koja nije problematična i kojoj odgovaraju prirodna ulja u njezi

Suhoj koži nedostaje masnoće

Ekstra bogata krema Smilje namijenjena je upravo onoj koži koja brzo ''popije'' sve kreme i kojoj treba bogata, gusta, hranjiva njega uz značajan nadomjestak masnoće. Ova će krema, obogaćena kompleksom eteričnog ulja smilja, ulja masline, koštica marelice i ekstrakata aloe vere i kamilice spriječiti perutanje i neugodan osjećaj zatezanja. Pritom će bogato nahraniti izuzetno suhu, zrelu kožu. Vrlo je hranjive teksture i zbog toga primarno namijenjena korištenju u večernjoj rutini njege, no može se koristiti i ujutro. 

NATRUE certifikat kao potvrda kvalitete

Kolekcija Smilje prva je u Hrvatskoj i regiji 2014. dobila certifikat za prirodnu i organsku kozmetiku NATRUE. Neovisni certifikati jedini su kvalitetan pokazatelj kvalitete prirodne kozmetike, budući da se dugoročno i kontinuirano prate svi segmenti proizvoda, od same formulacije do procesa proizvodnje.

Kako bi se se ovaj certifikat dobio, ali i održao, potrebno je pratiti striktni standard. Između ostaloga, dopušteni su isključivo prirodni sastojci organskog porijekla, sastojci derivirani iz biljnih izvora te bioidentični sastojci, a isključeno korištenje sastojaka sintetičkog, odnosno umjetnog porijekla. Primjerice, kreme zato ne sadrže sintetički parfemski miris pa mirišu na same prirodne sastojke koji baš zato što su prirodni - mogu pomalo varirati od sezone do sezone. U tome je prava posebnost prirodne kozmetike. 

 


Natrag na blog