Azeloglicin i CM Naringenin Chalcone – saveznici kože s rozaceom

Azeloglicin i CM Naringenin Chalcone – saveznici kože s rozaceom

Rozacea je kronično stanje kože koje zahtijeva pažnju dermatologa, a ponekad i određenu propisanu terapiju. Koža će biti bolje i izgledati bolje tek kad se primijeni sveobuhvatni pristup, od prehrane do svakodnevne njege koja mora biti kvalitetno prilagođena. U svemu tome važan je odabir aktivnih sastojaka, a posebno se ističu dva – azeloglicin i CM Naringenin Chalcone – koji će koži pružiti ključne učinke.

Derivat azelaične kiseline pogodan je za osjetljivce

Sigurno ste već čuli kako je azelaična kiselina izvrsna za ublažavanje znakova rozacee. Mnogi je čak dobiju propisanu od strane dermatologa, i to u velikim postocima. Azelaična kiselina nudi antibakterijsko, protuupalno i keratoregulirajuće svojstvo, zbog čega djeluje na akne, crvenilo i mrljice. Međutim, ona je potencijalno isušujuća i ne toliko "elegantna" za svakodnevnu primjenu. S druge strane zato je azeloglicin koji je s razlogom postao must have sastojak u njezi kože s rozaceom. Riječ je o derivatu, odnosno varijaciji azelaične kiseline koji je mnogo nježniji i podnošljiviji na koži u odnosu na klasičnu azelaičnu kiselinu. Pruža gotovo iste efekte na koži pa tako ima antimikrobno djelovanje, regulira lučenje sebuma, umiruje kožu i pomaže u ublažavanju crvenila. Ništa manje bitno, azeloglicin se lakše slaže u rutinu s drugim sastojcima, a zbog prisuststva glicina u kemijskoj strukturi, on dodatno hidratizira i jača prirodnu barijernu funkciju.

Amino Activator CM

Inovativna CM molekula tek dolazi u fokus formulacija

Tema rozacee neiscrpna je, a potraga za sastojcima koji će direktno i ciljano djelovati na kožu opterećenu tim kroničnim stanjem i dalje traje. Na tom putu znanstvenici su otkrili kako određeni spojevi iz kore agruma i rajčice itekako mogu pomoći i bili blagotvorni u svakodnevnoj njezi. Tako su došli do otkrića nove, inovativne molekule.  

Carboxy-Methyl Naringenin Chalcone aktivni je sastojak dobiven iz prirodnog polifenola (naringenin chalcone) koji se može pronaći u kori agruma ili rajčici. U pitanju je molekula s dokazanim snažnim protuupalnim djelovanjem, namijenjena ciljanoj njezi kože s rozaceom ili generalno osjetljivoj koži sklonoj svrbežu i crvenilu. Ovaj aktivni sastojak donosi višestruko dokazano djelovanje. Prije shvaćanja samog mehanizma djelovanja, važno je znati da rozacea znači kroničnu upalu kože.

To je vidljivo i kroz specifične pojave u organizmu, primjerice razine katelicidina LL37. Ovaj je peptid jedan od prirodnih primarnih mehanizama svojevrsne obrane kože od stresora.  No, osim što signalizira moguću mikrobnu aktivnost u koži i time joj "govori" da se mora obraniti, ovaj peptid potiče i pojavu proinflamatornih (upalnih) tvari kao što su citokini i kemokini. Time se zapravo održava kontinuirano upalno stanje karakteristično kod rozacee.

Zajedno su jači – u tretmanskoj kremi za sve prilike

Smanjivanjem razina katelicina LL37, CM Naringenin Chalcone ublažava taj upalni odgovor kože i zapravo cijelu priču s tretiranjem rozacee odvodi na novu razinu, dalje od klasičnog ublažavanja posljedica. Važno je znati da istraživanja pokazuju kako CM Naringenin Chalcone značajno reducira kapilarno crvenilo, štiti i umiruje kožu pod stresom te pruža osjećaj olakšanja kod kože sa svrbežom ili iritacijom.

Ništa manje važno, azeloglicin i CM Naringenin Chalcone sjajno djeluju – zajedno. Kao dio cjelovite formulacije, zajedno s aminokiselinama, ekstraktom sikavice i pantenolom u tretmanskoj kremi Amino aktivator CM, pomoći će umiriti netolerantnu kožu sklonu iritacijama, crvenilu. Pružit će i idealnu potporu tijekom korištenja retinoida i kiselina, ali i u posebnim trenucima kao što je razdoblje trudnoće, kad koža može biti posebice osjetljiva. 

Natrag na blog